Ingatlan hirdetés szöveg: 9 tipp a gyors eladáshoz

Az ingatlanpiac dinamikus világában az eladás sikeressége szorosan összekapcsolódik az ingatlan hirdetés szöveg minőségével és hatékonyságával. Ahhoz, hogy az értékesítési folyamat sikeres legyen, nem elegendő csupán a jó helyen és időben hirdetni, hanem elengedhetetlen a figyelemfelkeltő és meggyőző szöveg is. Az ingatlan hirdetés szöveg pedig egy olyan eszköz, amelynek segítségével az ingatlan tulajdonságai és előnyei kiemelhetők, a potenciális vásárlókban pedig elindulhat a vásárlási szándék.

Ebben a cikkben kilenc hatékony tippet mutatok be, amelyek segítségével olyan eladásra ösztönző ingatlan hirdetés szövegeket írhatsz, amelyek kiemelnek a versenytársak közül, és magával ragadja a potenciális vásárlóidat. Ismerd meg azokat az alapelveket és praktikákat, amelyek által az ingatlan hirdetés szöveg egy erőteljes eszközzé válhat az értékesítés folyamatában!

Tartalomjegyzék

Egy jól megírt ingatlan hirdetés szöveg elad!

ingatlan-hirdetés-szöveg

Elfoglalt ingatlanügynökként nehéznek érezheted, hogy minden egyes ingatlanhoz időt találj egy szöveg megírására. Túl nagy a kísértés, hogy csak annyit írj: “2 háló, 2 nappali. Frissen felújítva. További részletekért lépjen velem kapcsolatba!”

Itt a jó hír: nem kell a következő Hemingwaynek lenned ahhoz, hogy egy csábító ingatlan hirdetés szöveg megírója légy! Most megosztok veled 9 egyszerű tippet, hogy a hirdetésed szuper hatékony legyen! De először is, mennyire befolyásolják az ingatlanleírások az értékesítést?

Tényleg számítanak az ingatlanleírások? A rövid válasz: igen. Nehéz azonban véglegesen megmondani, mivel nem létezik erre vonatkozóan megbízható esettanulmány. Arra azonban van bizonyíték, hogy bizonyos szavak befolyásolhatják a vevőket a döntés meghozatalában.

Az ingatlanügynökök jellemzően ahhoz igazítják, hogy mely lakáseladási jellemzőket és jelzőket hangsúlyozzák ahhoz, hogy a vevők konkrétan mit keresnek. A lényeg az, hogy az emberek elolvassák, mi van a weboldaladon, és ez befolyásolja, hogyan cselekszenek. Természetesen senki sem fog egy szép leírás alapján lakást vásárolni, de a megfelelő szavak meggyőzhetnek valakit, hogy eljöjjön az általad árult ingatlanba. És ha már bent vannak az otthonodban, sokkal nagyobb az esélye az üzletkötésnek.

Hogyan lesz az ingatlan hirdetés szöveg eladható?

Íme kilenc könnyen megvalósítható tipp, amelyekkel meggyőzővé teheted az ingatlanod
hirdetését:

1. Kezdd egy erős főcímmel!

Mindig a legjobb külső fotóval vezesd fel a hirdetést! Ha van olyan értékesítési szempont, amit valaki nem lát az első képből, akkor itt jön a képbe egy jó főcím. A témához kapcsolódóan íme pár további tipp, ami segíthet a csábító szövegek megírásában!

Ingatlan hirdetés szöveg jól megírt főcímmel: Figyeld meg, hogy a főcím megadja a szükséges információkat – 3 hálószoba, 2,5 fürdő -, majd megemlíti a hatalmas, bekerített udvart. Ez arra csábítja azokat a vevőket, akik nagy kültéri területtel rendelkező otthont keresnek, hogy kattintsanak a többi fotóra, és esetleg szervezzenek egy túrát. Ha ez nem lett volna a főcímben, akkor elgörgetik ezt a hirdetést. Amikor több száz másik ingatlannal versenyzel, akkor fontos, hogy kitűnj valamivel a többiek közül!

2. Légy pontos és konkrét!

Lakást keresni izgalmas, de stresszes és időigényes is. Ha a leírásodból fontos információk maradnak ki, az piros zászlót jelent a vevők számára. Ezek a leadek gyorsan továbbállnak, hogy ne pazarolják az energiát egy megkérdőjelezhető hirdetési lista megtekintésére. Legalább a következőket mindenképpen tartalmazza:

  • Hálószobák és fürdőszobák száma (fényképekkel mindegyikről).
  • Az ingatlan négyzetmétere
  • Pontos információk a helyszínről

Ez a legkevesebb információ, amit megadhatsz. Javaslom, hogy lépj egy lépéssel tovább, és légy pontos! Például ne csak annyit mondj, hogy “keményfa padló”. Cseresznye, dió, vörös tölgy? Ha van mosó- és szárítógép, milyen márkájú? Mi a helyzet a sütővel – duplaégős? Ezt is említsd meg! Soha nem tudhatod, hogy a vevő mit keres, minél több csábító információt adsz meg, annál jobb.

Magától értetődik, hogy csak akkor legyél konkrét, ha ez segíti a hirdetést! Az ingatlan hirdetés szöveg írása során ne említsd a készülékek márkáját, ha mind 12 éves, és hamarosan le kell cserélni őket!

3. Rendezd a leírást helyiségek szerint!

Egy jó ingatlan hirdetés szöveg megírása időbe telhet, de elolvasása szuper egyszerű kell, hogy legyen. Ahelyett, hogy egy falnyi szöveget prezentálnál, vágd le a leírást könnyen átfutható darabokra. Ennek egyik módja, hogy minden egyes szobához létrehozol egy-egy részt felsorolással!

4. Kerüld ezt a négy szót!

Az ingatlan hirdetés szöveg gyakran tartalmazza ezeket az elcsépelt, és sokszor ügyfélriasztó szavakat, amiket jobb, ha elkerülsz!

Felújítandó

Jó, ha őszintén elmondod, hogy mit kell javítani, de senki sem lelkesedik egy felújítási projektért. Ne használd ezt a kifejezést a címben, kivéve, ha valóban egy erősen elhanyagolt otthont akarsz eladni!

Első otthon

Az otthonod megfelelő lehet egy kis család számára, még akkor is, ha nem ez az első otthonuk. Az emberek elolvashatják a négyzetmétereket az ingatlanhirdetésen, és maguk dönthetik el, hogy a méret megfelel-e nekik.

Eladásra készült

Ez egyenértékű azzal, mintha a rádióreklámokban azt hallanád, hogy “ELADÓ ELADÓ ELADÓ ELADÓ”. Elvonja a figyelmet az ingatlanod különlegességéről, és kissé tolakodóan hangzik.

Hangulatos

A hangulatos általában pozitív szó, de az ingatlanokkal kapcsolatban az emberek sok esetben a kényelmetlenül kicsire asszociálnak. Ha a fotók és a hirdetési információk pontosak, nem kell hangsúlyozni, hogy nem egy hatalmas kastélyt árulsz!

5. Mondd el az embereknek, mi az egyedi!

Az ingatlanok gyakran rendelkeznek vonzó, apró részletekkel, amelyek nem feltétlenül látszanak a fotókon. Van egyedi polc a szekrényben? Esetleg elektromos kandalló a nappaliban? Ezek az elemek karaktert adnak az ingatlannak!

Az okos otthonok térhódításával jó ötlet megemlíteni az ingatlanban található, technológiával támogatott termékeket is. Az ingatlan hirdetés szöveg kiváló lehetőség arra, hogy a legelőnyösebb információkat megjelentesd az ingatlanról!

6. Dicsekedj azzal, hogy mi van az ingatlan közelében!

Az ingatlanra vonatkozó részletes információk szinte mindenkinek hasznosak. Sok ingatlanügynök azonban elmulasztja feltüntetni a környékre vonatkozó információkat, pedig ezek a vevők majdnem fele számára hasznosak! Fontos az elhelyezkedés. Amikor megírod a leírásodat, szánj néhány mondatot arra, hogy beszél a közelségről:

  • Iskolák
  • Élelmiszerboltok
  • Bevásárlóközpontok
  • Parkok

A vevők el akarják képzelni, hogy az általad eladni kívánt otthonban, hogyan élhetnének komfortosan! A környékbeli információk feltüntetése segít nekik elképzelni a lehetséges új életüket.

7. Hűtsd le magad a csupa nagybetűvel

Ha ingatlan hirdetés szöveg, akkor van ideje és helye a Caps Lock használatának, de használd takarékosan! Ha például visszagörgetsz a harmadik tipp alatti példához, láthatod, hogy minden egyes szakaszcím csupa nagybetűvel van írva. Ez megkönnyíti a leírás gyors átfutását. Másrészt, mint alapszabály, kerüld a melléknevek nagybetűs írását! Nem kell azt mondani, hogy “CSODÁLATOS 3 hálószobás otthon EGYEDÜLÁLLÓ kandallóval”.

8. Használj ingyenes nyelvtani ellenőrző eszközt!

Egy elírt szó és egy hiányzó pont nem feltétlenül jelent problémát, de mindig az a legjobb, ha profinak tűnsz! Nem kell szerkesztőt fogadni! Elég, ha a Word helyesírás ellenőrzőjét lefuttatod! Telepítése a böngészőjébe mindössze egy percet vesz igénybe, és sokat segíthet abban, hogy leírásai professzionálisak maradjanak.

Kattints a Fájl > Beállítások > Nyelvi ellenőrzés pontra, töröld a jelet a Helyesírás-ellenőrzés írás közben jelölőnégyzetből, és kattints az OK gombra! A helyesírás-ellenőrzés visszakapcsolásához ismételd meg az eljárást, és jelöld be a Helyesírás-ellenőrzés írás közben jelölőnégyzetet!

9. Adj hozzá egy szöveges számot a végére!

Ha valaki érdeklődik az ingatlanod iránt, a lehető legegyszerűbb legyen számára, hogy kapcsolatba lépjen veled! Tüntesd fel egyértelműen az elérhetőségedet a leírás végén!

Szeretnél versenyelőnyre szert tenni más ügynökökkel szemben? Add meg SMS-ben a telefonszámodat! Ha egy érdeklődő vevő elfoglalt, sokkal kényelmesebb számára, ha ír egy SMS-t, amelyben további információkat kér, mintha telefonálna vagy e-mailt küldene. Ha ezt a lehetőséget választod, mindenképp tudasd az olvasókkal, hogy küldhetnek neked sms-t:

További információért hívj vagy küldj SMS-t a 888-420-54097-es számon!

Egy ingatlan hirdetésb szövegben fontos első benyomás

Egy jó ingatlanos kommunikációs stratégia sok részből áll, és az ingatlan leírások csak a kezdetet jelentik. Ugyanúgy, ahogyan egy otthon minden látható részét színpadra állítod, az online jelenléted minden részével is törődnöd kell! Tartsd szem előtt ezt a kilenc tippet, amikor legközelebb egy ingatlan hirdetést adsz fel! Ha pedig segítségre lenne szükséged az ingatlan hirdetés szöveg megírásához, akkor keress bizalommal!

Poszt megosztása

Szia, Zsófi vagyok!

5 tipp, hogy jobb szövegeket írj!

Töltsd le az e-Bookot és tanuld meg, hogy hogyan írhatsz jobb szövegeket!